Jaja faszerowane kremem z tuńczyka - zdjęcia, foto - 5 zdjęć
Wpadłem na ten pomysł podczas gdy gotowałem jajka na śniadanie. Krótka myśl żeby urozmaicić te jajeczka...przypomniało mi się że mam tuńczyka w lodówce. Nie jest to wybitny przepis w porównaniu do szczupaka w sosie czosnkowym użytkownika "Rogeros", ale jest za to prosty, smaczny i na dodatek zawiera w sobie rybę. Zrobiłem więc listę czego będę musiał dodać do kremu i pobiegłem do sklepu. Więc : jest to przepis dla ok.4 osób u mnie np. było za mało więc jak ktoś chce się najeść radzę podwoić składniki.
Potrzebujemy:
6 jajek
1 puszkę tuńczyka (np. w oleju)
1 oliwy (aby krem nie był "suchy")
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
kiełki (ja kupiłem kiełki z rzodkiewki w biedronce na półce "Eco")
3-4 kromki chleba
WYKONANIE:
Gotujemy jajka na twardo, przecinamy na pół i wyjmujemy żółtka. Połowę z nich posiekaj (żółtek). Tuńczyka odsączamy, rozdrabniamy (jeżeli są duże kawałki, a nie jest rozdrobniony), mieszamy z żółtkami, dodajemy oliwę, koncentratem. Wszystko starannie mieszamy, dodajemy sól i pieprz i jeszcze raz mieszamy. Teraz, nakładamy na wcześniej wydrążone jajka krem. Przyozdabiamy jajka, kładziemy na wycięte literatkami z chleba krążki i można jeść !
SMACZNEGO!
Myślę że spodoba się wam ten przepis i proszę nie komentować że skopiowałem albo coś ok ? To nie jest żaden plagiacik panie Sebastianie !!! tym razem nie...
Zgłaszam na konkurs Wedkuje.pl
Autor tekstu: Kosma Defański
u?ytkownik146431 | |
---|---|
Leci 5 za te kwiaty :) (2013-12-03 19:39) | |
RuchPalikota2 | |
dzięki :D (2013-12-04 13:05) | |