Karp po żydowsku - łatwy przepis

/ 1 komentarzy

Karp po żydowsku poziom trudności: łatwy

składniki:
-karp (ok. 2kg),
-2 kg cebuli,
-łyżka Vegety,
-czubata łyżeczka masła,
-cukier,
-pieprz,
-sól

sposób przygotowania:
Rybę sprawić, pokroić na dzwonka, natrzeć Vegetą i odstawić w chłodne miejsce. Z głowy (bez oczy i skrzeli), kręgosłupa oraz płetw karpia ugotować dwie szklanki wywaru. Cebulę obrać, umyć, pokroić w plastry, zalać przecedzonym wywarem, gotować na małym ogniu. Gdy będzie miękka, przetrzeć ją przez gęste sitko, przyprawić solą, pieprzem, cukrem i wymieszać z masłem. Do tak przyrządzonego wrzącego sosu włożyć dzwonka ryby i gotować na wolnym ogniu 40-45 min, potrząsając od czasu rondlem, aby nie przywarły do dna. Gotową rybę ułożyć na głębokim półmisku, zalać sosem. Podawać, gdy wystygnie. Życzę smacznego!!

 


3.9
Oceń
(8 głosów)

 

Karp po żydowsku - łatwy przepis - opinie i komentarze

krychu26krychu26
0
To mój wpis przerobiony w może 2 wyrazach wiem bo porównałemŻądam wyjaśnień albo ,,Zgłoś naruszenie,, przykra historia:( (2011-12-05 15:47)

skomentuj ten artykuł