Karpiowe roladki


Karpiowe roladki, składniki: 0/5 kg fileta z karpia, 100 gr sera żółtego (najlepiej tłustego), 3 łyżki śmietany 18%, jedna zsiekana cebula, włoszczyzna, cytryna, 2 łyżki chrzanu (najlepiej krakusa),2 łyżki posiekanej pietruszki sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: z włoszczyzny sporządzić bulion , ugotować w nim karpia . Po ugotowaniu ściągamy skórkę i ostrożnie oddzielamy od ości. Wszystkie składniki prócz pietruszki łączymy ze sobą , dokładnie mieszając widelcem . Tak przyszykowany farsz nakładamy na folie aluminiową nasmarowaną u wcześniej masłem. Rolujemy w rulon odkładając na 24 godziny do lodówki. Po upłynięciu doby delikatnie odwijamy farsz obtaczamy w posiekanej pietruszce i gotowe. Znakomita przystawka polecam i życzę smacznego.

 


3
Oceń
(4 głosów)

 

Karpiowe roladki - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł