Łazanki z kiszoną kapustą


Łazanki z kiszoną kapustą

Składniki:

40 dag makaronu łazanek,50 dag kapusty kiszonej,3 dag grzybów suszonych,8 dag cebuli,2 dag mąki,5 dag,tłuszczu,pieprz,sól
Wykonanie :

Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Kapustę pokroić a następnie zalać wywarem z grzybów, zagotować pod przykryciem. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć nie rumieniąc, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z odcedzoną kapustą i łazankami oraz posiekanymi grzybami, doprawić do smaku przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką a następnie zapiec w piekarniku.
Smacznego :))).

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Łazanki z kiszoną kapustą - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł