Miętus z papryką

/ 1 komentarzy

-80 dag miętusa
-4 plastry boczku
-1 zielona papryka
-1 cebula
-4 łyżki mąki
-1/4 szklanki oliwy z oliwek
-3/4 szklanki mleka
-2 łyżki drobno pokrojonego koperku
-sól, pieprz
Boczek pokrojony w paski usmażyć na patelni, dodać paprykę (umytą, oczyszczoną z gniazda nasiennego i pokrojoną w paski) oraz pokrojoną w piórka cebulę, dusić razem 10 minut, doprawić solą i pieprzem. Umytą rybę posolić, obtoczyć w mące, smażyć z obu stron na złoty kolor, ułożyć na półmisku, przykryć papryką, cebulą i boczkiem, polać sosem, który powstanie, jeśli sos po smażeniu ryby wymieszamy z mąką pozostałą po panierowaniu ryby i z mlekiem. trzeba go kilka minut gotować =, na małym ogniu, aż zgęstnieje. Całość posypać koperkiem.

 


3.2
Oceń
(9 głosów)

 

Miętus z papryką - opinie i komentarze

irena19947irena19947
0

WITAM !!!!

CZY MA KTOŚ PRZEPIS NA DOBRĄ WĄTRÓBKĘ Z MIĘTUSA POZDRAWIAM....)

(2011-12-09 12:26)

skomentuj ten artykuł