Pieczona dorada.


-1 kg dorady
-4 łyżki mąki
-10 dag masła
-1 łyżka oliwy z oliwek
-0,5 litra białego wytrawnego wina
-kilka listków szałwii lub gałązka rumianku
-sól, pieprz
Oczyszczoną, umytą i osuszoną rybę posolić, obtoczyć w mące, zrumienić z obu stron na rozpuszczonym maśle, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą, wlać wino, posypać pokrojonymi w paski listkami szałwii, wstawić na 15 minut do rozgrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180 °C.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Pieczona dorada. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł

Sklep wędkarski internetowy, duże okazje tanie wędki i kołowrotki online - zdjęcia i fotki

Wędkarstwo wiadomości