
Przepis na suma pieczonego
Składniki:
-sum 1 ryba,
-masło 1/2 kostki,
-por 1 mały,
-natka pietruszki 1 pęczek,
-sól,
-pieprz
Przepis na suma pieczonego - Przyrządzanie:
Suma oprawić, umyć.
Do brzucha ryby włożyć kawałek sporym masła, natkę pietruszki krążki pora.
W naczyniu żaroodpornym rozłożyć resztę masło ok ¼ kostki, resztę poszatkowanego pora i pietruszki.
Położyć na tym rybę, posolić, popieprzyć.
Piec ok 1 godz w 180 stopniach.
Podawać polany sosem z pieczenia.
Smacznego!!!
Autor tekstu: Jarosław Warkocki
![]() | marek-debicki |
---|---|
Przepis w swojej prostocie rewelacyjny. Pozdrawiam i piątkę ***** pozostawiam. (2011-04-25 11:29) | |
![]() | auratus 2 |
Pomysł dobry . Wszystko wydaje być się w porządku ale proszę zmień liczbę jeden przy kilogramach bo kilogramowy sum na pewno nie ma wymiaru . (2011-04-26 08:07) | |
![]() | auratus 2 |
Przepraszam coś pomyliłem Ty piszesz , że jedna ryba a ja opacznie przeczytałem 1 kg . Jeszcze raz przepraszam . (2011-04-26 08:09) | |
![]() | hehehehe |
świetny polecam (2013-06-09 16:07) | |
![]() | danuta-walczak |
Ja ryby słodkowodne okładam koperkiem zamiast pietruszki są wspaniałe w smaku ! (2016-04-08 15:45) | |
![]() | JKarp |
Mistrz kuchni... znaczy Ctrl+V ..... http://www.garnek.pl/aniajaw/8434605/sum-afrykanski-pieczony-pyszny (2016-04-08 15:59) | |