Przepis na szczupaka w całości - Pieczony z boczkiem

/ 3 komentarzy

Przepis na szczupaka w całości.

SKŁADNIKI:
- mięso szczupaka
- surowy boczek (NIEWĘDZONY)
- sól i pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
Wypatroszonego i oczyszczonego szczupaka (całego lub dzwonki-do wyboru) oprószyć solą i pieprzem, obwinąć plasterkami boczku i umieścić w brytfannie (lub naczyniu żaroodpornym). Włożyć do pieca nagrzanego do 180 stopni i piec 40minut.

Oczywiście przepis na szczupaka w całości może być wykorzystany dla innych gatunków ryb, można również podawać w postaci dzwonków bądź filetów jednak w całości smakuje najlepiej.

 


3.9
Oceń
(19 głosów)

 

Przepis na szczupaka w całości - Pieczony z boczkiem - opinie i komentarze

siekieraipilasiekieraipila
0

daje 5


(2012-01-20 19:34)
użytkownik116256użytkownik116256
0
***** (2012-05-15 09:24)
rysiek38rysiek38
0
No no - takie coś to trza spróbować bez udziwnień i juz po głowi łażą mi okonie w ten sposób pieczone lub linek - na te pierwsze to jeszcze szansa jest (2013-10-01 21:38)

skomentuj ten artykuł