Przystawka z łososia


Składniki:

200 g wędzonego łososia
2 jajka
łyżka kremówki
łyżka piwa, szampana lub białego wina (zależy kto co woli)
sól
koper
pieprz
100g masła
1 cebula

Sposób przygotowania:

Masło roztapiamy na patelni, smażymy cebulkę, następnie dodajemy jajka wymieszane z łyżką kremówki. Gdy jajka lekko się zetną dodajemy alkohol i smażymy na wolnym ogniu, aż uzyskamy konsystencję kremu. Potem dodajemy koper, pieprz i sól do smaku. Krem nakładamy na talerze i przykrywamy płatkiem łososia. Dekorujemy koprem. Podajemy na gorąco. Przystawkę można przygotować bardzo szybko. Smacznego!

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Przystawka z łososia - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł