Pstrąg na OSTRRRo


Składniki:
1 pstrąg na osobę
1 cytryna
2 łyżki octu winnego
oliwa z oliwek
mąka
4 ostre papryczki
1 łyżka octu
2 pęczki pietruszki

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy po pstrągu na osobę. Wnętrze obranego i wypatroszonego pstrąga, nacieramy sokiem z cytryny, octem winnym następnie wkładamy do środka 1/4 pęczka pietruszki. Następnie przygotowane ryby smażymy na oliwie z oliwek, panierowane w mące, na chrupko. Do oliwy dodajemy później ostre papryczki, 1 łyżkę octu i pęczek posiekanej pietruszki. Pstrągi gotujemy chwilę ok 5 min w sosie który przygotowaliśmy. Pstrąg na ostro jest bardzo smaczny i łatwo go przygotować. Smacznego !

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Pstrąg na OSTRRRo - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł