Pyszne pierogi z kapustą




  • konto usunięte




Pierogi z kapustą Poziom trudności: Łatwy

Ciasto:
-35 dag mąki,
-1 jajo

Nadzienie:
-1kg kapusty cukrowej,
-duża cebula,
-8-10 suszonych grzybów,
-łyżka masła,
-jajo,
-pieprz,
-sól

Przygotowanie:
Kapustę drobno poszatkować i lekko osolić. Wymoczone grzyby ugotować. Na maśle usmażyć pokrojoną cebulę, dodać kapustę, podlać wywarem z grzybów i dusić do miękkości. Ugotowane na twardo jajo posiekać z grzybami, włożyć do gotowanej kapusty, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Z mąki i jaja, dodając trochę ciepłej wody, zgnieść ciasto. Po wyrobieniu cienko je rozwałkować i wycinać krążki. Na każdy nakładać ostudzone nadzienie i mocno zlepić brzegi. Pierogi gotować w osolonej wodzie około 4min. Podawać polane stopionym masłem. Smacznego!!

 


3.8
Oceń
(6 głosów)

 

Pyszne pierogi z kapustą - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł