Ryba smażona z warzywami


-60 dag filetów z dorsza
-sok z 1 cytryny
-1 ząbek czosnku
-2 małe cukinie
-4 łyżki oleju
-1 kieliszek białego wytrawnego wina
-3 łyżki śmietany
-sól, pieprz
-1 łyżka posiekanego koperku
Filety umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. Czosnek obrać, drobno posiekać. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na ćwiartki, a potem na kawałki długości 4 cm.
W głębokiej patelni rozgrzać olej, obsmażyć rybę. kawałki dorsza przełożyć na talerz, a na patelni przesmażyć czosnek. Dodać cukinię, smażyć 5-7 minut. Wino wymieszać ze śmietaną, wlać do ryby, oprószyć solą i pieprzem, chwilę podgrzać. Przed podaniem posypać koperkiem.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Ryba smażona z warzywami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł