Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolą


Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolą – Znakomita sałatka na świąteczny stuł , dodatek do sylwestrowych przysmaków i nie tylko. Składniki : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym , puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, 4 kiszone ogórki, średniej wielkości por ( pora można zastąpić cebulą). Łyżkę jogurtu naturalnego, 4 łyżki majonezu kieleckiego , łyżkę zsiekanego szczypiorku sól, pieprz . Przygotowanie :Z tuńczyka osaczmy sos przekładamy do misy. Kukurydze i fasole przecedzamy po czym przekładamy do misy . Ogórka kroimy w drobną kostkę, pora przecinamy na pół siekamy w drobniutkie plasterki (pra należy sparzyć ) po czym przekładamy do misy , dodajemy jogurt i majonez osobiście dodaje więcej niż 4 łyżki pozostawiam to w kwestii gustu . Mieszamy staranie doprawiając do smaku, na końcu posypujemy zsiekanym szczypiorkiem . Sałatka przed podaniem powinna odstać wiec przełóżmy ją na jakiś czas do lodówki .
Życzę smacznego i Pozdrawiam ..

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolą - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł