Śledzie po królewsku


Śledzie po królewsku

Składniki(8 porcji):
opakowanie filetów śledziowych (matiasy) w zalewie z oliwą;
puszka zielonego groszku konserwowego;
4 jajka ugotowane na twardo;
mały pęczak szczypiorku wraz z młodą cebulką;
szklanka majonezu;
2 łyżki, gęstej, kwaśnej śmietany;
sól;
pieprz;
liście sałaty;
cebula;
natka pietruszki;

Sposób przygotowania:
1).Posiekane jajka i szczypiorek łączymy z odsączonym groszkiem, dodajemy majonez i śmietanę. Składniki mieszamy lekko przyprawiamy solą i pieprzem.
2).Na płaskim półmisku i układamy liście sałaty, na nich - w równych ilościach - sałatę, na sałatce porcje śledzia. Całość posypujemy dość obficie piórkami cebuli i przybieramy natką pietruszki.

CZAS PRZYGOTOWANA: 20 minut.

Życzę smacznego !!!

 


2.1
Oceń
(13 głosów)

 

Śledzie po królewsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł