Sum duszony z jabłkami


-80 dag filetów z suma
-40 dag kwaśnych jabłek
-1/2 szklanka śmietany
-1 łyżka masła
-sok z 1/2 cytryny
-1 łyżka drobno pokrojonej natki pietruszki
-szczypta cukru
-sól, pieprz
Umyte filety podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny i odstawić na godzinę. Jabłka umyć, obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne. W rondlu roztopić masło, włożyć rybę i jabłka, posolić, dusić 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. pod koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem oraz szczyptą cukru. na półmisku udekorować drobno pokrojoną natką.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Sum duszony z jabłkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł