Sum w sosie cebulowo śmietanowym


-60 dag filetów
-2 cebule
-2 łyżki oliwy z oliwek
-2 łyżki octu balsamicznego
-4 łyżki białego wytrawnego wina
-1 łyżka jasnego miodu
-4 łyżki śmietany
-2 szklanki mleka
-1 kostka bulionu warzywnego
-1 cytryna
-kilka listków szałwii
-gałązka koperku
-sól, pieprz
Umyte filety natrzeć pieprzem, ułożyć w garnku, zalać mlekiem. Pokroić cebulę i zeszklić na oleju, doprawiać solą i pieprzem, dodać miód i chwilę smażyć razem, a następnie dodać ocet balsamiczny, wino, śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Rybę ugotować w mleku z dodatkiem kostki bulionu warzywnego (około 10 minut na małym ogniu). Przełożyć do rondla z sosem i jeszcze przez chwilę podgrzewać razem. Całość włożyć na półmisek, udekorować ziołami i plasterkami cytryny.

 


2.7
Oceń
(10 głosów)

 

Sum w sosie cebulowo śmietanowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł