Wigilijna zupa rybna

/ 1 komentarzy

Wigilijna zupa rybna, Składniki: głowy i ogony z karpia ( najlepiej te które nam zostały po karpiu przeznaczonym do smażenia),włoszczyzn tzn. marchew, pietruszka, seler, por ,cebula, papryka po jednej słodka i ostra ,ziele angielskie ,liść laurowy ,śmietana do hartowania, mąka masło po łyżeczce ,łyżkę octu winnego, pieprz, sól. Przygotowanie: Głowy ogony po wypłukaniu gotujemy jak na rosół , dodając skrojoną włoszczyznę liść laurowy i ziele angielskie. Cebule kroimy w kostkę szklimy na patelni dodajemy do bulionu. Po ugotowaniu wyjmujemy jarzyny i rybę , jarzyny miksujemy rybę przecieramy przez sito ponownie łącząc z wywarem. Dodajemy skrojoną drobniutko paprykę , podbijamy śmietaną z mąką (nie za dużo) gotujemy aż papryka zmiennie. Zaprawiamy octem, pieprzem i solą według gustu . Podajemy z grzankami . Smacznego

 


2.3
Oceń
(3 głosów)

 

Wigilijna zupa rybna - opinie i komentarze

ekooloekoolo
0
Zupka rybna,mniam*****Pozdro
(2011-12-08 14:38)

skomentuj ten artykuł